CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Μαθήματα οδήγησης

Την εβδομάδα αυτή, εκτός από τις βάρδιες μου στο νοσοκομείο είχα και καθημερινά εντατικά μαθήματα οδήγησης αφού τη δευτέρα που μας έρχεται θα εξεταστώ για το δίπλωμα. Ο δάσκαλος οδήγησης που έχω είναι νέος, άνετος, αλλά και μερικές φορές αυστηρός. Όχι βέβαια τόσο αυστηρός σαν αυτόν:

Ούτε όμως και τόσο άνετος σαν αυτόν:


Ελπίζω λοιπόν να πάρω το δίπλωμα και να έχω μάθει να οδηγώ αρκετά καλά ώστε του χρόνου να μην περιληφθώ κι εγώ σ΄ αυτό το κακόβουλα φτιαγμένο από άντρες top10:

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Εβδομάδα πρόληψης ΗPV: έκανες το εμβόλιο;



Η εβδομάδα που διανύουμε (19 έως 25 Ιανουαρίου) είναι αφιερωμένη, όπως και τα δύο προηγούμενα έτη, σε εκδηλώσεις πρόληψης του Καρκίνου του Τραχήλου (European Cervical Cancer Prevention Week). Με αφορμή το γεγονός αυτό, προσπαθούμε να δώσουμε απάντηση σε πολλά από τα ερωτήματα που σου έχουν γεννηθεί σχετικά με τον ΗPV και την χρησιμότητα που έχει ο προληπτικός εμβολιασμός εναντίον του.

Ο ιός HPV με μια ματιά

1. Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων ή ΗΡV είναι η κύρια αιτία εμφάνισης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

2. Περίπου 600 γυναίκες στην Ελλάδα προσβάλλονται κάθε χρόνο από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ενώ 250 χάνουν τη ζωή τους.

3. Ο HPV μεταδίδεται με την επαφή με το δέρμα και πιο συχνά μέσω της σεξουαλικής δραστηριότητας αλλά και με την ανταλλαγή κολπικών ή σπερματικών υγρών κατά τη συνουσία ή τα προκαταρκτικά.

4. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν δύο εμβόλια εναντίον του HPV. Το τετραδύναμο, που παρέχει προστασία έναντι των τύπων 6, 11, 16 και 18, και το διδύναμο, που παρέχει προστασία έναντι των τύπων 16 και 18. Τα εμβόλια χορηγούνται σε 3 δόσεις σε διάστημα 6 μηνών.
Αν έχεις κόρες, φρόντισε να τις εμβολιάσεις

5. Ο εμβολιασμός δεν αντικαθιστά την εξέταση Παπανικολάου.

6. Χορηγείται δωρεάν από τα ασφαλιστικά ταμεία για τον εμβολιασμό γυναικών ηλικίας 12-26 ετών.

7. Σε ολόκληρο τον κόσμο εμφανίζονται κάθε χρόνο 470.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και 230.000 γυναίκες πεθαίνουν ετησίως από την ασθένεια αυτή. Είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου γυναικών από καρκίνο στον κόσμο. Στην Ευρώπη περίπου 30.000 γυναίκες εμφανίζουν κάθε χρόνο καρκίνο τραχήλου μήτρας και τουλάχιστον 15.000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από την νόσο αυτή. Με άλλα λόγια, 3 γυναίκες κάθε ώρα χάνουν την ζωή τους στην Ευρώπη από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, δηλαδή από μία νόσο που είναι δυνατό να προληφθεί σχεδόν 100%.

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

Γιατί επιμένουν οι ειδικοί ότι ο συγκεκριμένος εμβολιασμός είναι καλύτερα να χορηγείται στα κορίτσια από την εφηβική ή και την προεφηβική ακόμη ηλικία;

Ο σημαντικότερος λόγος είναι γιατί το κορίτσι δεν έχει ακόμη αρχίσει τη σεξουαλική του δραστηριότητα, επομένως και την έκθεσή του στο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο ιό HPV, που είναι η κύρια αιτία του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Επιπλέον, ο εμβολιασμός στις μικρές ηλικίες αποδεικνύεται αποτελεσματικότερος απ ό,τι στις μεγαλύτερες, γιατί ανταποκρίνεται καλύτερα στο «παρθένο» ανοσοποιητικό σύστημα. Ωστόσο, και τα δύο εμβόλια που υπάρχουν σήμερα για το σκοπό αυτό μπορούν να χορηγηθούν άνετα και σε ενήλικες γυναίκες έως 26 ετών, που έχουν ήδη ξεκινήσει τις σεξουαλικές επαφές τους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται κλινικές μελέτες εμβολιασμού και σε νεαρούς άντρες καθώς και σε αγόρια προεφηβικής ηλικίας 9-15 ετών.

Δεν υπάρχει επιβάρυνση του οργανισμού από τον εμβολιασμό σε τόσο μικρές ηλικίες;

Καμία επιβάρυνση. Ακόμη όμως κι αν μετρούσαμε την επιβάρυνση απ όλα τα εμβόλια που γίνονται στα παιδιά, αυτά στο σύνολό τους θα «απασχολούσαν» μόνο το 0,1% του ανοσοποιητικού συστήματος.

Στα τρία περίπου χρόνια που κυκλοφορούν τα δύο εμβόλια κατά του καρκίνου του τραχήλου έχουν ακουστεί διάφορες παρενέργειες, που έχουν κάνει τους γονείς επιφυλακτικούς. Πολλοί αναρωτιούνται μήπως πρέπει να αναβάλουν τον εμβολιασμό, ώστε να υπάρξουν περισσότερες έρευνες σχετικά με την ασφάλειά τους.

Οι κλινικές δοκιμές σε χιλιάδες γυναίκες έχουν δείξει πως το εμβόλιο δεν προκαλεί παρενέργειες πέραν κάποιων τοπικών ερεθισμών και ελαφρού πυρετού (συμπτώματα με τα οποία συνδέονται όλα τα εμβόλια). Η ασφάλεια όπως και η ανοσογονικότητα έχουν μελετηθεί και σε εφήβους των δύο φύλων ηλικίας 9-15 ετών. Πέρα όμως από το κλινικό πρόγραμμα ανάπτυξης του εμβολίου, τα εμβόλια διαθέτουν σήμερα κλινική εμπειρία από εκατομμύρια δόσεις που έχουν χορηγηθεί μέχρι στιγμής σε όλο τον κόσμο. Και εδώ πρέπει να τονιστεί ότι η αναφορά μιας ανεπιθύμητης ενέργειας δεν σημαίνει ότι υπάρχει αιτιολογική σχέση μεταξύ του εμβολίου και αυτής της ανεπιθύμητης ενέργειας, καθώς η χρονική συσχέτιση μπορεί να είναι συμπτωματική. Το ποσοστό σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών που καταγράφονται μετά τη χορήγηση των άλλων εμβολίων (συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων του βρεφικού εμβολιασμού) είναι το διπλάσιο από το ποσοστό που καταγράφηκε μετά τη χορήγηση των δυο συγκεκριμένων εμβολίων.

Πόσο διάστημα απαιτείται προκειμένου να αναπτυχθούν αντισώματα;

Απαιτούνται περίπου 3 εβδομάδες μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης για την ανάπτυξη αντισωμάτων, 2 εβδομάδες μετά τη χορήγηση της δεύτερης και περίπου 5 ημέρες μετά τη χορήγηση της τρίτης. Ένα κορίτσι μπορεί να ξεκινήσει σεξουαλικές επαφές περίπου ένα μήνα μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζει ότι το ποσοστό προστασίας αυξάνεται μόνο ως ένα βαθμό μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης. Ασφαλές θεωρείται το διάστημα για την έναρξη των σεξουαλικών επαφών μετά και τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Με ποιο σκεπτικό θα εμβολιάζονται τα αγόρια;

Η λογική του εμβολιασμού των αγοριών βασίζεται στα επιπρόσθετα οφέλη για τις γυναίκες αλλά και στα άμεσα οφέλη για τους άντρες. Άλλωστε, οι άντρες είναι αυτοί που μεταδίδουν την HPV λοίμωξη στο άλλο φύλο.

Με αφορμή την επόμενη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης,αφιέρωσε πέντε λεπτά από το χρόνο σου και επισκέψου το γυναικολόγο. Θα σου λύσει όλες τις απορίες σου σχετικά με τον HPV, τον εμβολιασμό και θα κάνεις και εκείνο το τεστ ΠΑΠ που έχεις αμελήσει.

το κείμενο είναι απο το site http://www.womenonly.gr

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Αφιερωμένο!!!!

Ενα πανέμορφο τραγούδι που θέλω πρώτα απο όλα να το αφιερώσω σε εκείνον, το άλλο μου μισό και σύντροφο της ζωής μου, ο οποιός αυτή τη στιγμή δεν είναι εδώ αλλα ξέρω ότι με σκέφεται,σ΄ευχαριστώ που είσαι δίπλα μου και συγχρόνως σε όλους εσάς!!!Ερμηνεύει ο Γιάννης Χαρούλης!!!

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

απόγευμα, πρωί, νύχτα

Για τον περισσότερο κόσμο οι τρεις αυτές λέξεις περιγράφουν τις χρονικές φάσεις της ημέρας. Για εκατοντάδες νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που εργάζονται στα νοσοκομεία της χώρας μας οι τρεις αυτές λέξεις με τη συγκεκριμένη σειρά περιγράφουν μια συνηθισμένη αλλά επώδυνη αλληλουχία ωραρίων εργασίας, αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού και των αυξημένων αναγκών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Είναι πολύ συχνό, έως κανόνας οι νοσηλευτές να αναγκάζονται να εργάζονται για 36 ώρες με οκτάωρες μόνο αναπαύσεις, ή να εργάζονται με 6 και 7 βάρδιες την εβδομάδα, ή για αρκετούς μήνες χωρίς κανονική άδεια. Τέτοιες συνθήκες είναι αντίθετες με τα όσα προβλέπει το ελληνικό και κοινοτικό δίκαιο και θεωρούνται ακραίες για τα δεδομένα του δημόσιου τομέα και όχι μόνο. Πρέπει να συνυπολογιστεί το κρίσιμο της εργασίας των νοσηλευτριών που έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ζωές και θέματα υγείας, σε αντίθεση με τους περισσότερους ευνοημένους του δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ που αμείβονται με πολλαπλάσιες από τις νοσηλεύτριες αμοιβές. Για παράδειγμα, ο ΔΕ νεοδιόριστος υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών μαζί με τα επιδόματα λαμβάνει σχεδόν το διπλάσιο μισθό από αυτόν του ΔΕ νεοδιόριστου νοσηλευτή. Και ο υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών δουλεύει πενθήμερο, μακριά από σαββατοκύριακα και αργίες, σε αντίθεση με τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες.

Οι πολίτες που προσέρχονται στα νοσοκομεία για νοσηλεία πρέπει να γνωρίζουν ότι οι νοσηλευτές που φροντίζουν για την υγεία τους αποτελούν το πιο σκληρά εργαζόμενο και το πιο κακοπληρωμένο προσωπικό του δημόσιου τομέα και όχι μόνο. Εργαζόμαστε εκτεθειμένοι καθημερινά σε πολυποίκιλους μικροβιακούς κινδύνους, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία μας, τόσο την ατομική, όσο και των οικογενειών μας, τη στιγμή που το ελληνικό κράτος αρνείται πεισματικά την υπαγωγή μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Παράλληλα εργαζόμαστε με το άγχος που μας δημιουργεί η αίσθηση της ευθύνης σχετικά με την υγεία των ασθενών που εξαρτάται από τις αποφάσεις των γιατρών και τις ενέργειες τις δικές μας. Τέλος πρέπει να συνυπολογιστεί ότι οι περισσότεροι νοσηλευτές είναι γυναίκες, που παράλληλα με τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες έχουν να αντιμετωπίσουν και το μεγαλύτερο μέρος από τα βάρη των οικογενειών τους. Οι υπουργοί υγείας τα τελευταία χρόνια εξαγγέλλουν συνεχώς προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Κατά περίεργο τρόπο όμως οι ελλείψεις προσωπικού και οι συνθήκες εργασίας μας αντί να βελτιώνονται επιδεινώνονται κάθε χρόνο και περισσότερο. Η αλήθεια βρίσκεται στο ότι το κράτος, οχυρωμένο πίσω από ένα πολυδαίδαλο σύστημα προσλήψεων, διατηρεί σταθερή την αναλογία νεοπροσλαμβανόμενων- συνταξιοδοτούμενων, ενώ οι πραγματικές ανάγκες και οι κλίνες νοσηλείας πολλαπλασιάζονται. Πίσω από όλα αυτά κρύβονται –τι άλλο;- οικονομικοί λόγοι αφού η δημόσια υγεία στη χώρα μας υποχρηματοδοτείται με ποσοστά χρηματοδότησης κατά πολύ κατώτερα του κοινοτικού μέσου όρου, κατώτερα μάλιστα από πολλές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Σύμφωνα με μελέτη του ινστιτούτου οικονομικού και βιομηχανικών ερευνών το 2005 οι δημόσιες δαπάνες στην Ελλάδα αποτελούσαν το 52 % των συνολικών δαπανών για την υγεία τη στιγμή που στις χώρες της ευρωζώνης αποτελούσαν κατά μέσο όρο το 77%. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε συζήτηση στη βουλή οι ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία στη χώρα μας έχουν ξεπεράσει τις δημόσιες. Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι όσο το κράτος δεν αποφασίζει να χρηματοδοτήσει σωστά τον τομέα της υγείας, οι συνθήκες εργασίας και αμοιβής των εργαζόμενων θα συνεχίσουν να είναι άσχημες, οι παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες δεν θα είναι οι πρέπουσες και οι πολίτες θα αναγκάζονται να στρέφονται στο μπαξίσι ή στην ιδιωτική υγεία για να λάβουν το αυτονόητο συνταγματικό τους δικαίωμα στην περίθαλψη.Αυτή η κατάσταση διαιωνίζεται γιατί προφανώς κάποιοι λίγοι και ισχυροί ευνοούνται εις βάρος των πολλών, που δεν αποφασίζουν να διεκδικήσουν. Δυστυχώς οι περισσότεροι πολίτες προτιμούν την εύκολη λύση να βάζουν το χέρι στην τσέπη από το να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν ένα δημόσιο σύστημα υγείας με ανθρώπινες και δημιουργικές συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους και με αξιόπιστες και ποιοτικές παρεχόμενες προς την κοινωνία υπηρεσίες.

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

τα αδελφάκια της λολίτας

Η Σίλα, το τετράχρονο τσιουάουα του πατέρα μου και μητέρα της λολίτας, πριν από δύο εβδομάδες γέννησε για πέμπτη φορά τρία πανέμορφα κουταβάκια, δύο αρσενικά και ένα θηλυκό. Έτσι η λολίτα μου απέκτησε κι άλλα αδελφάκια, που μόλις πριν από λίγες ημέρες κατάφεραν να ανοίξουν τα ματάκια τους. Οι φωτογραφίες είναι από την πρώτη εβδομάδα της ζωής τους. Δεν είναι γλυκυτατα;

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Τρίτη και 13

Δεν ξέρω μήπως φταίει η μέρα ή μήπως είναι της φαντασίας μου; Δυσιδαιμονίες ή η κακιά ώρα; Το πρώι ξύπνησα απο τις 8 και τέταρτο λόγω του περίφημου σεισμού των 5,3 ρίχτερ, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πέρασε απαρατήρητος και η μέρα συνεχίστηκε κάπως έτσι με γκρίνια και νεύρα!Η καλή ημέρα απο το πρωί φαίνεται δεν λένε ε! κάπως έτσι έγινε και με εμένα αλλά επειδή είμαστε αισιόδοξοι άνθρωποι και βλέπουμε θετικά τα πράγματα έστω και αν όλα πάνε κατα διαόλου σας παραθέτω το παρακάτω βιντεάκι!!!τι λέτε θα αλλάξει η διάθεση;πιστεύω πως ναι!!!Δείτε το λοιπόν και τραγουδίστε!!!!

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Μη με ξυπνάς απ΄ τις έξι...

Μια σελίδα στην οποία έχω γίνει θαυμάστρια στο facebook είναι η "i hate morning".

H φράση αυτή εντυπώνει απόλυτα μια πτυχή του χαρακτήρα μου, την απέχθεια στο πρωϊνό ξύπνημα. Δυστυχώς η δουλειά που κάνω με αναγκάζει να ξυπνάω αρκετές φορές την εβδομάδα από τα άγρια χαράματα (απ΄τις έξι) για να είμαι 7 το πρωί στο νοσοκομείο, με τα χίλια ζόρια. Άραγε θα μπορέσω ποτέ να το συνηθίσω; ¨Όταν όμως έχω ρεπό ή απογευματινή βάρδια... του δίνω και καταλαβαίνει!!!!

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

can lee

Η δικιά μας Έφη Θώδη απέκτησε ανταγωνίστρια και μάλιστα πιο αγγλομαθή. Ιδού η ερμηνεία της στο Βουλγαρικό super idol:


Ορίστε και η αντίδραση της mariah:


Μετά από εντατικά μαθήματα η κοπέλα κατάφερε να βελτιωθεί αισθητά και έγινε πραγματικό super idol:




Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

"το νησί" σε τηλεοπτική σειρά


"Το νησί" είναι ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο της βρετανίδας συγγραφέος Β. Χίσλοπ, που διαδραματίζεται στον τόπο μας, στο νησάκι Σπιναλόγγα, στο χωριό πλάκα και στον Άγιο Νικόλαο. Το βιβλίο αναφέρεται στη συγκινητική ιστορία κάποιων ασθενών με λέπρα που ζούσαν απομονωμένοι στο νησάκι, όπως πράγματι συνέβαινε μέχρι το 1952. Το βιβλίο είναι πολύ επιτυχημένο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό και πρόσφατα αποφασίστηκε να γυριστεί σε τηλεοπτική σειρά για τον τηλεοπτικό σταθμό mega. Δυστυχώς όμως οι περισσότερες σκηνές θα γυριστούν στα Χανιά και όχι στον τόπο μας, κυρίως για οικονομικούς λόγους. Αυτό είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη αφού θα χαθεί η δυνατοτητα επιπρόσθετης προβολής του τόσο όμορφου τόπου μας. Στην μετατροπή του βιβλίου σε σενάριο έχει αναμειχθεί και η πολύ επιτυχημένη σεναριογράφος Μιρέλα Παπαοικονόμου, για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ακούγονται πολλά γνωστά ονόματα και όλοι περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε το αποτέλεσμα.

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Ανώγεια, εκδομή στα χιόνια

Έχοντας σύμμαχο την καλή διάθεση,τον καλό καιρό και βέβαια αφού μπόρεσα και αποδεσμεύτηκα απο την δουλειά με λίγη άδεια, ξεκινήσαμε για εκδρομή στα χιόνια στο χωριό απο όπου κατάγομαι, τα φημισμένα Ανώγεια Μυλοποτάμου Κρήτης. Τα Ανώγεια είναι το χωριό του περίφημου και ξακουστού τραγουδιστή και λυράρη Νίκου Ξυλούρη, το χωριό του Λουδοβίκου των Ανωγείων και πάνω απο όλα των πολύ φιλόξενων κατοίκων και αρκετά παρεξηγημένων απο την υπόλοιπη Ελλάδα λόγω κάποιων γεγονότων. Συνοδοιπόροι μου ήταν ο Γιώργος και τα δύο μικρότερα αδέλφια μου ο Κωνσταντίνος και η Εμμανουέλα και φυσικά η λολίτα. Ξεκινήσαμε με λιακάδα, φτάνοντας όμως εκεί η βροχή ήταν αρκετά δυνατή και έτσι σκεφτήκαμε να πάμε να φάμε κάτι και μετά να ξεκινήσουμε για τους πρόποδες του Ψηλορείτη. Μπορεί να ταλαιπωρηθήκαμε λίγο όμως μας το ανταπέδωσε η ομορφιά του τοπίου.Τα πιτσιρίκια πέρασαν τέλεια το ίδιο όμως και οι μεγάλοι!!!!

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Γνωριμία με μια "λολίτα"

Αυτή είναι η ΛΟΛΙΤΑ!!!! Ανήκει στην οικογένεια των τσιουάουα, είναι 15 μηνών, ζυγίζει 1,5 κιλό και είναι πολύ παιχνιδιάρα!! 'Οπου και να πάμε κερδίζει τα βλέμματα όλων και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών!! Όλοι μου λένε ότι είναι ένα απο τα πιο μικρά και πιο γλυκά τσιουάουα που έχουν δεί.Εσείς τι λέτε;





Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Άγιος Βασίλης έρχεται (...με τρακτέρ) ! ! !

Σήμερα πρωτοχρονιά, ο Άγιος Βασίλης επισκέφθηκε το χωριό του Γιώργου, τη Μίλατο, με ένα τρακτέρ και μοίρασε δώρα στα παιδιά του χωριού, σε μια εκδήλωση που είχε οργανώσει ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού. Πολλά ήταν τα παιδάκια, πολλοί οι γονείς, πολλά τα δώρα και φυσικά δεν έλειπε και η λολίτα μας, που κέρδισε το ενδιαφέρον όλων, ακόμα και του Άγιου Βασίλη: