CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΧΟΧΛΙΔΟΜΑΝΟΥΣΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

Εύχομαι το νέο έτος να φέρει σε όλους υγεία, χαρά και πολλά παιδικά χαμόγελα και γέλια!!!Αλλά ας τα πεί καλύτερα ο Χοχλιδομανούσος.Όταν το είδα αυτό το βιντεάκι πέθανα απο τα γέλια!!!Απολαυστε τον λοιπόν και εσείς!!!Καλές γιορτές σε όλους σας και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος!!!


Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ;

Είμαι και εγώ μια απο τους πολλούς αναποφάσιστους, να κάνω ή να μην κάνω το εμβόλιο; Επαγγελματίας υγείας είμαι και σίγουρα κάποια στιγμή θα νοσήσω,πολλοί όμως είναι αυτοί που λένε ότι ο ίος της κοινής γρίπης σκοτώνει χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο και  δεν δίνουμε σημασία σε αυτό,άρα μήπως πολύ κακό για το τίποτα; Μήπως όλο αυτό είναι μια μεγάλη φούσκα που θα ξεφουσκώσει κάποια στιγμή; Μήπως λοιπόν τα ΜΜΕ έχουν κάνει την τρίχα τριχιά; Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Η πρώην chief medical officer της Φινλανδίας Dr Rauni Kilde αποκαλύπτει σε ένα βίντεο-συνέντευξη τους στόχους των Παγκοσμιοποιητών για μείωση του Παγκόσμιου Πληθυσμού σε 2/5 και το ρόλο των εμβολίων κατά της γρίπης των χοίρων.


Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης

Την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου είναι η Παγκόμια Ημέρα Κατά της Παιδικής Κακοποίησης και η ομάδα του protagon.gr, μετά από αίτημα του Χαμόγελου του Παιδιού, ετοίμασε αυτά τα 2 βίντεο. Στο πρώτο 4 μαρτυρίες παιδιών και στο δεύτερο ένα σποτάκι το οποίο πρόκειται να παίξει σε τηλεοπτικούς σταθμούς και διαδικτυακούς τόπους που θέλουν να αναφερθούν στην παγκόσμια αυτή ημέρα.

Διαδώστε αυτά τα 2 βίντεο!

http://www.protagon.gr/default.aspx?tabid=425

 
το άρθο είναι απο τον ιστότοπο http://www.protagon.gr/default.aspx?tabid=425&videoid=1870

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Είμαι εδώ και μου λείψατε πολύ!!!!!


Επιστροφή μετά απο ενά μεγάλο διάστημα αποχής και μεγάλη αλλαγής!!!Μου λείψατε πάρα πολύ και νομίζω πως αυτό το λάθος δεν θα το ξανακάνω!!!Επιστροφή λοιπόν όχι όμως μόνη αλλά διπλή με σύντροφο της ζωής μου τον Γιώργο!!!Παντρεμένη πλέον και πολύ ερωτευμένη θα τα λέμε σίγουρα πιο συχνά μεσω του προσωπικού μου ιστολογίου!!!Έυχομαι τα καλύτερα για όλους και στους ανύπαντρους και στα δικα σας παιδιά και γρήγορα!!!
Αφιερωμένο στον άντρα της ζωής μου!!!!

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

12 Μαϊου: Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Με θέμα ‘Ποιότητα στην Κοινωνική Φροντίδα: Οι νοσηλευτές πρωτοπόροι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας’, γιορτάζεται σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών.

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι το πρώτο επίπεδο επαφής με το ΕΣΥ για τα άτομα, τις οικογένειες και την κοινότητα, φέρνοντας την φροντίδα Υγείας όσο το δυνατό πιο κοντά στο χώρο όπου οι άνθρωποι ζουν και εργάζονται.

Τα διεθνή στοιχεία δείχνουν ότι συστήματα Υγείας βασισμένα σε ένα ισχυρό προσανατολισμό προς την Πρωτοβάθμια Φροντίδα, έχουν τις καλύτερες και τις πιο ακριβοδίκαιες εκβάσεις, είναι αποδοτικότερα, έχουν χαμηλότερες δαπάνες περίθαλψης. Μπορούν να επιτύχουν ικανοποίηση χρηστών από εκείνα τα συστήματα που έχουν ασθενή προσανατολισμό προς την πρωτοβάθμια, η οποία διέπεται από τέσσερις αρχές:

Την ισότητα και καθολική προσβασιμότητα στις υπηρεσίες Υγείας, τη συμμετοχή της κοινότητας στον καθορισμό και την εφαρμογή της ατζέντας στον τομέα Υγείας, τις διατομεακές προσεγγίσεις στην Υγεία και την κατάλληλη τεχνολογία.Οι στρατηγικές που αναπτύσσουν ή που ενισχύουν συστήματα βασισμένα στην πρωτοβάθμια θα απαιτήσουν κοινές προσπάθειες από τους επαγγελματίες Υγείας, τους πολίτες, τις κυβερνήσεις. Οι νοσηλευτές μπορούν, ενεργούν και πρέπει να διαδραματίσουν ένα ενεργό ρόλο, γιατί όχι και ηγετικό.

Η νοσηλευτική πρακτική αποτελεί την ουσία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εμπεριέχει τη φροντίδα ατόμων όλων των ηλικιών, οικογενειακών ομάδων με ή χωρίς ασθένεια. Οι νοσηλευτές παρέχουν τις υπηρεσίες τους οπουδήποτε υπάρχουν άνθρωποι. Η νοσηλευτική περιλαμβάνει την προαγωγή της Υγείας, την πρόληψη της ασθένειας, την φροντίδα όσων νοσούν, την αποκατάσταση της Υγείας, κώδικας ηθικής του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών, που υιοθετήθηκε για πρώτη φορά το 1953.

Στην ευρωπαϊκή περιοχή προωθείται η καθιέρωση του οικογενειακού νοσηλευτή (FHN) εστιασμένου στην κοινότητα, ο οποίος φροντίζει όλη την οικογένεια θεωρούμενος ως μέλος της διεπιστημονικής ομάδας.

Θέτοντας λοιπόν τον νοσηλευτή στο επίκεντρο σημαίνει:

* Βελτιωμένη πρόσβαση στην φροντίδα.
* Βελτίωση της πρόληψης των χρόνιων παθήσεων.
* Βελτίωση του δείκτη κόστους αποτελέσματος.
* Βελτιωμένα αποτελέσματα.
* Βελτιωμένη υγειονομική επιτήρηση.
* Βελτιωμένη αποκατάσταση μετά από καταστροφές.
* Βελτιωμένη συμμόρφωση του ασθενούς στην φροντίδα.
* Δραστική τεχνολογία για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ!!!!

Μετά απο παρότρυνση και πρόσκληση του φίλου μου του skroutsakou και επι ευκαιρίας μιας και έχω αρκετό καιρό να κάνω ανάρτηση σας παραθέτω λοιπόν τα τραγούδια που οταν τα ακούω μου θυμίζουν πράγματα, πρόσωπα και καταστάσεις!Καλή ακρόαση!!!Ελπίζω να σας αρέσουν!!!







Κυριακή 19 Απριλίου 2009

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΜΕ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ!!!


Με τις παρακάτω μαντινάδες μου ευχηθήκανε φίλοι και γνωστοί για χρόνια πολλά, επειδή όμως είναι όλες πολύ ωραίες και εγω δεν μπορώ να διαλέξω με πια να σας ευχηθώ σας τις αφιερώνω όλες!!!!

Σε όλο τον κόσμο στέλνω ευχές
και μια κρατώ για σενα,
τα όνειρα σουνα τα δεις
πραγματοποιημένα!!!

Το Άγιο φως της ανάστασης
να χεις για συντροφιά σου,
και άγγελοι να είναι δ'ιπλα σου
σε όλα τα βήματα σου!!!

Όσες κροτίδες πέσουνε το πάσχα στον αέρα,
τόσες χαρές σου εύχομαι να χεις κάθε μέρα!!!

Όταν με φώς τσ'ανάστασης
ανάψεις το κερί σου
κάθε ακτίνα μια χαρά
να είναι στη ζωή σου!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!



Nα που έφτασε και το Πάσχα, να που πάλι χαμπάρι δεν πήρα πως πέρασε ο καιρός.Δεν ξέρω αν είναι καλό η δουλειά και τα προβλήματα να σε απορροφάνε τόσο πολύ που να μην βρίσκεις χρόνο να ασχοληθείς με οτι εσένα κάνει ευτυχισμένο και χαρούμενο. Είναι πολλές οι φορές που χάνομαι μέσα στις δυσκολίες και στα προβλήματα αλλά ξέρω και είμαι σίγουρη ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες!!!Γι'αυτό λοιπόν εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα να περάσουμε καλά, όσο καλύτερα γίνεται και να αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο να περάει καλά χωρίς έγνοιες και προβλήματα!!!ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε όλους μέσα απο την ψυχή μου!!!

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Εδω είμαι πάλι!!!!

Ξέρω πως χάθηκα για αρκετές μέρες αλλά έγιναν πολλά.....είπα και εγω μια ταπεινή νοσηλεύτρια να πάρω μια άδεια 2 εβδομάδων και ενώ όλα κυλούσαν τέλεια με ηρεμία και ξεκούραση την πρώτη εβδομάδα την προηγούμενη τετάρτη δέχτηκα τηλεφώνημα απο τον δίδυμο αδελφό μου πως πρέπει να μπει για ένα χειρουργείο το Σάββατο. Αφου έπαθα το πρώτο σοκ και μετά τις απαντήσεις στις ερωτήσεις μου καθησυχάστηκα, έψαξα για εισητήρια για Αθήνα.

Έφυγα λοιπόν για Αθήνα παρασκευή και μπήκαμε για χειρουργείο το σάββατο, περιττό να σας πω οτι το αγχος και το στρες που πέρασα δεν μπορώ να σας το περιγράψω,νόμιζα πως θα είναι ένα συνηθισμένο χειρουργείο, όμως μόλις είδα να τον πιάνει η αναισθησία και να κοιμάται βούρκωσα και ευχόμουν απο μέσα μου να πάνε όλα καλά. Μετά απο 3 ώρες χειρουργείου και με την πίεση του να έχει γίνει ανσασερ και εμένα στα πρόθυρα κατάρευσης(νοσηλεύτρια αναισθησιολογικού σου λεέι ο άλλος αλλα πιστέψτε με είναι πολύ διαφορετικό να είναι δικός σου άνθρωπος στο τραπεζι του χειρουργείου)όλα πηγαν καλά και το χειρουργείο πήγε καλά και ο αδελφός μου ξύπνησε και εγώ γλίτωσα την κατάρευση.

Σε αυτο το σημείο θα πρέπει να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά (οι οποίοι τυνχάνουν να είναι και συνάδελφοι του αδελφού μου αφού και ο ίδιος είναι νοσοκόμος στο χειρουργείο)του χειρουργείου και του αναισθησιολογικού τμήματος της Ευρωκλινικής(είστε υπέροχοι!!!) καθώς και τον ιατρό τον κύριο Τομπρή και τον αναισθησιολόγο κύριο Λεμονή.Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους!!!Άντε αδελφέ περαστικά!!!
Και ιδού τα πειστήρια όχι του εγκλήματος αλλά του χειρουργείου:

Μια μέρα πριν βγήκαμε το βράδυ

Την ημέρα της επέμβασης μέσα στο χειρουργείο

Με τα κοριτσια του αναισθησιολογικού!!!

Με εμένα!!!!

Με ενα απο τα παιδιά του χειρουργείου

Και κατα την διάρκεια της επέμβασης

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Στο Λούνα Παρκ

Δεν ξέρω αν σας έλλειψα για λίγες μέρες, όμως η ολιγοήμερη άδεια από το νοσοκομείο μου έχει δώσει τη δυνατότητα να ...χαλαρώσω και παράλληλα αποφάσισα να απομακρυνθώ για λίγο από βλαβερές συνήθειες όπως το διαδίκτυο. Η άδεια μου θα συνεχιστεί για ακόμα μια εβδομάδα, το ίδιο και η ξεκούραση και η χαλάρωση, δεν άντεξα όμως στον πειρασμό μιας ανάρτησης για την περίηγηση μας στο Λούνα Παρκ.

Και για να γίνομαι πιο συγκεκριμένη, αυτές τις ημέρες στην πόλη μας έχει έρθει το Λούνα Παρκ "Κατερίνα", το οποίο επισκεφήκαμε με μια παρέα φίλων και τη μικρή Ολυμπία. Αφού λοιπόν η μικρή μας φιλενάδα έπαιξε όσο ήθελε στα αμαξάκια και στα αεροπλανάκια, είπαμε και εμείς οι μεγαλύτεροι να δοκιμάσουμε το πειρατικό καράβι, μια κατασκευή που ταλανίζεται αριστερά και δεξιά και σηκώνει τους επιβάτες ψηλά, ψηλά, πολή ψηλά!!!

Πραγματικά, αυτό που νοιώσαμε δεν το περιμέναμε, αφού η ψυχή μας πήγε στην κούλουρη, ενώ λίγο έλειψε να χάσουμε τα ντολαμαδάκια και τα καλαμαράκια που είχαμε καταναλώσει λίγες ώρες πριν. Ουρλιαχτά και δυνατό κράτημα από τις προστατευτικές μπάρες ήταν τα μοναδικά μας όπλα, που δεν τα αφήσαμε βέβαια ανεκμετάλευτα . Αφού κατεβήκαμε και περιμέναμε κανένα εικοσάλεπτο να μπουν τα εσωτερικά μας όργανα στην φυσιολογική τους θέση, είπαμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας στο παιχνίδι με τις μπάλες και τα αλογάκια (κατά τα άλλα πήγαμε για την μικρή Ολυμπία στο Λούνα Παρκ).

Το σενάριο είναι απλό: Έντεκα παίκτες προσπαθούν να ρίχνουν μπάλες σε διαδρόμους με τρύπες, σε κάθε παίχτη αντιστοιχεί ένα αλογάκι, που κάθε φορά που μπαίνει η μπάλα σε τρύπα προχωρά προς τον τερματισμό. Όποιος παίχτης ρίξει πιο πολλές φορές την μπάλα του στις τρύπες, προωθεί πιο γρήγορα το αλογάκι του και κερδίζει. Προσπάθησα δύο φορές. Την πρώτη φορά μάθαινα, αλλά τα κατάφερα αρκετά καλά. Τη δεύτερη φορά όμως πήρα γρήγορο αλογάκι (τον Δον Κιχώτη) είμουν ασυναγώνιστη και.... τα κατάφερα. Έπαθλο μου ήταν ένας μεγάλος πάνινος όφις (φίδι) που τον πήρα αμέσως αγκαλιά.

Μετά παίξαμε και άλλα παιχνίδια, μαζί με τη μικρή μας φίλη και κερδίσαμε και κουκλάκια στο ψάρεμα. Ο μπαμπάς της μάλιστα της κέρδισε ένα ολόκληρο φεγγάρι στα αλογάκια.

Γενικά περάσαμε πολύ όμορφα, και οι μικροί και οι μεγάλοι, που δεν χάσαμε την ευκαιρία να νιώσουμε λίγο παιδιά. Κερδισμένη βέβαια βγήκε και η Λολίτα που απέκτησε καινούρια παρέα στο σπίτι.

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Ένας διαφορετικός '"αιματοκρήτης"

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Δωρητών Οργάνων Σώματος («Αιματοκρήτης») είναι ένα νομικά αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό σωματείο που λειτουργεί στην Κρήτη εδώ και 25 περίπου χρόνια. Πρωταρχικός σκοπός του Συλλόγου υπήρξε η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην ιδέα της δωρεάς ιστών και οργάνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται πλέον ενεργά και με τη διάδοση ιδεών όπως η εθελοντική αιμοδοσία, η δωρεά μυελού των οστών και η δωρεά ομφαλοπλακουντιακού αίματος. Βασικοί άξονες δράσης είναι η διοργάνωση τακτικών αιμοδοσιών, η πραγματοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων, η δημιουργία και διανομή έντυπου υλικού και η με διάφορες ενέργειες ευαισθητοποίησης προαγωγή των ανωτέρω θεσμών.

Όραμα των μελών του συλλόγου είναι να υπάρξει μια μέρα που, κανένας δε θα ψάχνει για αίμα, κανένας δε θα αναζητά συμβατό δότη μυελού των οστών, κανένας δε θα περιμένει μόσχευμα σε λίστες αναμονής. Επειδή απλά θα υπάρχει επάρκεια: Επάρκεια σε αίμα, επάρκεια σε ιστούς, επάρκεια σε όργανα… ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΑ….
Στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Μιχαήλ Σηφάκη 15, Ηράκλειο Κρήτης, Τηλέφωνο:2810239773,Emai:aimatocritis@hotmail.com, Ομάδα στο facebook

Η 9 Μαρίου 2009 έχει οριστεί Πανελλήνια Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ημέρα αφιερωμένη στη μνήμη του Ηλία Πολίτη. Μέλη του συλλόγου ¨Αιματοκρήτης" θα βρίσκονται στο κέντρο του Ηρακλείου (πλατεία Ελευθερίας) για να ενημερώσουν, να διανείμουν πληροφοριακό υλικό και να ευαισθητοποιήσουν για το θέσμό της εθελοντικής προσφοράς αίματος.

H 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ηλία Πολίτη. Ο Ηλίας Πολίτης γεννήθηκε στη Κέρκυρα το 1916. Ήταν Ιδρυτής και Διευθυντής του περιφερειακού Κέντρου Αιμοδοσίας και Παραγώγων Πλάσματος του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά. Έδωσε τον εαυτό του για να οργανωθεί και να εξελιχθεί η εθελοντική αιμοδοσία. Εκείνος πρώτος ανέλαβε την προσπάθεια παρασκευής παραγώγων αίματος, αφιερώνοντας ολοκληρωτικά την επιστημονική του προσπάθεια και αναλώνοντας κυριολεκτικά τη ζωή του. Ο ξαφνικός χαμός του το Μάρτη του 1976 την ώρα του καθήκοντος ήταν μια πραγματική απώλεια.

Η 9 Μαρτίου είναι μια αφορμή να αναλογιστούμε πως οφείλουμε να βοηθήσουμε όλοι για να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Ειμασταν όλοι εκεί για τα γενέθλια σου!!!

Όλοι είμασταν εκεί για να σου ευχηθούμε για τα γενεθλια σου, και εγω εκεί δίπλα σου να σε στηρίζω και να χαίρομαι που είσαι τόσο ευτυχισμένος!!!Εύχομαι να είμαστε πάντα ευτυχισμένοι!!!Χρόνια σου πολλά και να σε χαίρομαι!!!








Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Καλά Κούλουμα!

Εύχομαι σε όλους σας καλές απόκριες και καλά κούλουμα.

Προσωπικά, εργάζομαι το Σαββατοκύριακο και μόνο την Καθαρή Δευτέρα θα εκδράμουμε για λίγο αν μας το επιτρέψει ο καιρός. Ελπίζω να μπορέσουμε να θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια και να πετάξουμε χαρταετό.

Να μπορέσουμε να νοιώσουμε εκείνη την όμορφη αίσθηση της ικανοποίησης όταν οι προσπάθειες της παρέας έχουν στεφθεί με επιτυχία και ο χάρτινος αετός πετά ψηλά στον ουρανό.

Να παίξουμε με την καλούμπα τραβώντας τον αϊτό αριστερά και δεξιά, κοντά και μακριά. Να συναγωνιστούμε με τις γειτονικές παρέες ποιος θα πάει πιο ψηλά, ποιος θα είναι πιο όμορφος, ποιος θα έχει μακρύτερη ουρά.

Και βέβαια, να γευτούμε τα σαρακοστιανά μας εφόδια χαζεύοντας τους χαρταετούς να πετάνε ψηλά, πολύ ψηλά, τόσο ψηλά που όλοι ζηλεύουμε και ελπίζουμε κάποια στιγμή να μπορέσουμε να ανέβουμε!

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

SOS ΓΙΑ ΑΙΜΑ!!!

ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ!!!

Υπάρχει ένα παλικάρι 28 ετών στον Ευαγγελισμό που χρειάζεται 40 φιάλες αίμα. Σοβαρό ατύχημα με μηχανή, έχουν πειραχτεί ζωτικά όργανα. Τα στοιχεία είναι: Μερισιώτης Βαγγέλης, Ευαγγελισμός ΜΕΘ2, ώρες 8.30-14.00 και 15.00-19.00. Προωθείστε το όπου μπορείτε. Ευχαριστώ!!!

Για να σου εξηγήσω πως νιώθω!!!

Λύθηκε το προβληματάκι με τα σχόλια

Λόγω της εφαρμογής του νέου φόντου του ιστολογίου μου, για δυο μέρες δεν ήταν εφικτός ο σχολιασμός στους αναγνώστες. Το πρόβλημα (με λίγη βοήθεια) λύθηκε και περιμένω τα σχόλια σας (αν επιθυμείτε να σχολιάσετε)!!!

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

H καλύτερη δουλειά του κόσμου!




Πάνω από 800.000 άτομα από όλο τον κόσμο ενδιαφέρθηκαν για την «καλύτερη δουλειά του κόσμου», και μάλιστα το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο, που διακόπηκε η λειτουργία της ιστοσελίδας που δέχεται τις αιτήσεις. Οι περισσότερες αιτήσεις προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, ανάμεσα στους οποίους και κάποιοι Έλληνες. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τουρισμού της Κουϊνσλάνδης, που κάνει την σχετική καμπάνια, θα επιλεγούν έντεκα άτομα από όλο τον κόσμο από τα οποία θα γίνει η πρόσληψη του φροντιστή του Hamilton Island.

Ο ετήσιος μισθός θα είναι περίπου 75.000 ευρώ και το άτομο που θα προσληφθεί θα έχει δωρεάν παραμονή στο τροπικό νησί σε βίλα με τρία υπνοδωμάτια και πισίνα, με βασικά καθήκοντα το κολύμπι, τις καταδύσεις και την ιστιοπλοΐα. Επίσης, θα ταΐζει τα σπάνια ψάρια της περιοχής, θα φροντίζει το ταχυδρομείο του νησιού, θα δημιουργήσει ένα blog, ένα φωτογραφικό ημερολόγιο, και υλικό video για να προσελκύσει τουρίστες στο νησί. Το νησί βρίσκεται στο σύμπλεγμα τροπικών νησιών Whitsunday Islands ανοιχτά των ακτών του Queensland. Σημειώνεται ότι το νησάκι έχει ζεστή θερμοκρασία όλο το χρόνο και διαθέτει γαλάζιο ουρανό, κρυστάλλινα νερά και καθαρές αμμουδιές.

Ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων προέρχεται από τις ΗΠΑ(11.565άτομα) και ακολουθούν ο Καναδάς με 2.791, η Βρετανία με 2.262 και η Αυστραλία με 2.064.Οι αρμόδιοι θα επιλέξουν τους 50 επικρατέστερους απο τους 34.684 υποψηφίους τους οποίους θα ανακοινώσουν την Τρίτη. Στη συνέχεια θα δημιουργηθεί μια λίστα με 11 υποψηφίους, απο τους οποίους θα επιλεγεί τελικώς ο νικητής, που θα πιάσει δουλεία την 1η Ιουλίου, για έναν χρόνο!

Λοιπόν , τι λέτε; αξίζει;

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

Ενα μικρό αλλά σοβαρό προβληματάκι αντιμετωπίζω με το blog αλλά πιστεύω οτι θα το φτιάξουμε!!!θα πρέπει να ξανα φτιάξω την λίστα των ιστολογίων που επισκέπτομαι(είδες άμα δεν ξέρεις τι παθαίνεις;)Ελπίζω μέχρι αύριο να μπορέσω να την ξαναφτιάξω και πιστεύω πως θα είναι καλύτερη απο την προηγούμενη!αχ!αυτή η τεχνολογία!!!

Στο χιονισμένο δάσος

Δεν ξέρω αν έχει χιονίσει στα μέρη σας, εδώ πάντως στην Κρήτη όλα τα ορεινά μέρη έχουν γίνει κάτασπρα. Την Κυριακή που μας περασε ο αρραβωνιαστικός μου ο Γιώργος επισκέφθηκε με κάποιους φίλους του ένα δάσος που υπάρχει στην περιοχή του, το Αζιλακόδασος στους πρόποδες του όρος Σελένα στο Βραχάσι Λασιθίου. Δυστυχώς εγώ λόγω βάρδιας δεν μπόρεσα να ακολουθήσω, αποζημειώθηκα όμως κάπως από τις φωτογραφίες που τράβηξε για μένα και τις οποίες κι΄ εγώ με τη σειρά μου μοιράζομαι μαζί σας:














Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Στον ρυθμό της αποκριάς!!!

Στην περιοχή μας δεν εκτρέφουμε αγελάδες, ούτε έχουμε μουσουλμάνους για να συναντάμε χανούμισσες. Όμως, χάρην του τριωδίου μπορέσαμε να φωτογραφηθούμε με μια μικρή και χαριτωμένη αγελαδίτσα (οχι αυτήν του γιαουρτιου) και με μια ντροπαλή χανούμισσα!!!

Είναι οι ανηψιές μου η Μάγδα


και η Δέσποινα


και χάρη σ αυτές πήραμε μια γεύση απο αποκριάτικες μεταμφιέσεις!!!

Σας ευχόμαστε λοιπόν καλές απόκριες με πολύ πολύ φαντασία και χαμόγελο!!!!

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Rania driver!!!

Αφού λοιπόν τα κατάφερα και πήρα το δίπλωμα οδήγησης, το σαββατοκύριακο ... πήραν φωτιά τα τιμόνια. Λίγο φοβισμένη στην αρχή, με άνεση και αυτοπεποίθηση στη συνέχεια, έκανα αρκετά χιλιόμετρα πηγαίνοντας και γυρνώντας στο χωριό του Γιώργου.


Και μην ακούτε όσα λένε οι άντρες για τις γυναίκες οδηγούς. Είμαστε πιο προσεκτικές, πιο ευγενικές και πιο ..γρήγορες αφού όπως λέει και το ρητό ο πιο γρήγορος δρόμος είναι το "σπεύδε βραδέως". Μη φανταστείτε βέβαια ότι πηγαίνω και σαν τη χελώνα, αλλά δεν το παίζω και θηλυκός Σουμάχερ!


Ξέχασα βέβαια να σας πω ότι οι καλοί οδηγοί έχουν και καλούς συνοδηγούς, και εγώ εκτός από το Γιώργο είχα συνοδηγό και τη Λολίτα, που με τα γαβγίσματα της (ο θεός να τα κάνει γαβγίσματα) ,με προειδοποιούσε για κάθε πιθανό κίνδυνο!
Σας χαιρετώ και σας εύχομαι καλούς δρόμους, με προσοχή και ασφάλεια ! ! !

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

για τον έρωτα

Σήμερα, προσπάθησα να ανεβάσω video και εικόνες για τον Άγιο Βαλεντίνο αλλά η σύνδεση μου σέρνεται, μάλλον λόγω κάποιας βλάβης του ηλεκτρικού δικτύου εδώ κοντά. Θα προσπαθήσω λοιπόν να πω με λίγα λόγια όσα δεν μπορώ να εκφράσω με εικόνες.

Δεν ξέρω αν η γιορτή αυτή είναι υπαρκτή ή εμπορική. Αυτό που ξέρω είναι ότι σήμερα νοιώθω πιο έντονα την ανάγκη να εκφράσω τα συναισθήματα μου στον αγαπημένο μου, στον άντρα που αγαπώ, στον άνθρωπο που μένω και θέλω να μείνω μαζί του για όλη μου τη ζωή. Ο έρωτας είναι πολύ ωραίο συναίσθημα, από τα πιο όμορφα που υπάρχουν στη ζωή και νοιώθω και εγώ τυχερή που βιώνω αυτό το συναίσθημα τόσο έντονα, τόσο ήρεμα, τόσο ευχάριστα .

Ίσως τα χρόνια να περάσουν, ίσως οι γιορτές και οι επέτειοι για εμάς να ξεφτίσουν , ελπίζω όμως να μην αλλοιωθεί ποτέ αυτό που νοιώθουμε ο ένας για τον άλλο, η αφοσίωση, η ευαισθησία, το πάθος,η ζήλια, η αγάπη.

Εύχομαι ακόμη οι άνθρωποι γύρω μου να έχουν αγάπη και έρωτα στη ζωή τους και είμαι σίγουρη ότι έτσι θα είναι πιο ανθρώπινοι και πιο ευτυχισμένοι. Μη ξεχνάμε άλλωστε πως η ίδια η ζωή είναι δημιούργημα - καρπός του έρωτα, της ένωσης δυο ανθρώπων. Είμαι σίγουρη πως αυτό δεν είναι τυχαίο!

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Τα σιλάκια ζωηρέψανε

Τα σιλάκια, τα τρία μικρά αδελφάκια της Λολίτας που σας τα είχα παρουσιάσει σε προηγούμενο post, μεγαλώσανε. Και όχι μόνο μεγαλώσανε αλλά ζωηρέψανε κιόλας και άρχισαν να τσακώνονται και να την κοπανάνε από το καλαθάκι τους. Ιδού οι αποδείξεις:







Βέβαια μετά τον πολύ καυγά κουράζονται λιγάκι και παραδίδονται στην αγκαλιά του Μορφέα:

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009


4η Φλεβάρη: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου


Η τέταρτη ημέρα του Φεβρουαρίου, η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στον αγώνα κατά του Καρκίνου. Αν και τα είδη της ασθένειας είναι πολλά υπάρχουν μερικά απλά μέτρα που μπορείς να πάρεις, για να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιου καρκίνου. Άλλαξε συνήθειες και διατροφή και άσε τη ζωή να νικήσει τον καρκίνο.
Μην ξεχνάς την σημασία που έχει η πρόληψη: σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα τουΠαγκόσμιου Οργανισμού Υγείας,το 1/3 των καρκίνων μπορεί να προληφθεί.

Πες ναι σε φρούτα και λαχανικα!!!!










1. Παρατήρησε οποιαδήποτε σημαντική μεταβολή βάρους που μπορεί να έχεις.. Οι πάσχοντες από καρκίνο αντιμετωπίζουν συχνά απώλεια κιλών σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

2. Τσέκαρε την θερμοκρασία του σώματος. Ο υψηλός πυρετός χωρίς κάποιο εμφανές αίτιο είναι σημάδι ολιγωρίας του ανοσοποιητικού συστήματος..

3. Μην παραμελείς τον εαυτό σου ειδικά όταν αισθάνεσαι έντονη κόπωση και απώλεια ενέργειας χωρίς να κουράζεσαι πραγματικά πολύ.

Εξετάσου τακτικά και μην υποβαθμίζεις τους πόνους που μπορεί να νιώσεις σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τι μπορείς να αλλάξεις στον καθημερινό τρόπο ζωής σου:

1.Κατανάλωσε πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών και 3 μερίδες δημητριακών ολικής άλεσης καθημερινά.
Παράλληλα, μείωσε την κατανάλωση τυποποιημένων τροφών και τροφών γεμάτων συντηρητικά. Ανάμεσα στα φρούτα και λαχανικά, προτίμησε εκείνα που έχουν πιο έντονο χρώμα γιατί είναι πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία.

2. Διατήρησε ένα υγιές βάρος. Αθλήσου για 30 λεπτά τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα. Χρησιμοποίησε τις σκάλες και απόφυγε την χρήση ανελκυστήρα. Η άσκηση βοηθά στην διατήρηση του ιδανικού βάρους και ελέγχει τις ορμόνες που συνδέονται με την εμφάνιση όγκων.

3. Προφυλάξου από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, ειδικά αν είσαι ανοιχτόχρωμη. Μόνο έτσι θα μειώσεις τον κίνδυνο εμφάνισης ενός συχνού τύπου καρκίνου, αυτού του δέρματος. Μην περιμένεις το καλοκαίρι για να χρησιμοποιήσεις αντηλιακό γαλάκτωμα.

4. Επισκέψου τον γιατρό κάθε χρόνο για μια τυπική παθολογική και αιματολογική εξέταση. Ειδικά αν υπάρχει οικογενειακό ή προσωπικό ιστορικό καρκίνου, αύξησε τις προληπτικές επισκέψεις στον γιατρό.

5. Κόψε το κάπνισμα σήμερα κιόλας. Μόνο έτσι θα μειώσεις τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των πνευμόνων για εσένα και τους γύρω σου. Ταυτόχρονα , μείωσε την κατανάλωση αλκοόλ γιατί η υπερβολική λήψη συνδέεται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου και του μαστού.

το κείμενο είναι απο το site www.womenonly.gr

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Υes, i did it !

Τελικά τα κατάφερα. Παρά το ότι είμουν αρκετά αγχωμένη, έδειξα προσοχή και αυτοσυγκέντρωση, οι ευχές όλων σας έπιασαν τόπο και τελικά πέρασα την εξέταση για το δίπλωμα οδήγησης. Από σήμερα λοιπόν είμαι και εγώ μία ακόμη ο δ η γ ό ς ! Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις ευχές και τα καλά σας λόγια και ...αν σας συναντήσω σας χρωστάω μια τσάρκα!!!

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Μαθήματα οδήγησης

Την εβδομάδα αυτή, εκτός από τις βάρδιες μου στο νοσοκομείο είχα και καθημερινά εντατικά μαθήματα οδήγησης αφού τη δευτέρα που μας έρχεται θα εξεταστώ για το δίπλωμα. Ο δάσκαλος οδήγησης που έχω είναι νέος, άνετος, αλλά και μερικές φορές αυστηρός. Όχι βέβαια τόσο αυστηρός σαν αυτόν:

Ούτε όμως και τόσο άνετος σαν αυτόν:


Ελπίζω λοιπόν να πάρω το δίπλωμα και να έχω μάθει να οδηγώ αρκετά καλά ώστε του χρόνου να μην περιληφθώ κι εγώ σ΄ αυτό το κακόβουλα φτιαγμένο από άντρες top10:

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Εβδομάδα πρόληψης ΗPV: έκανες το εμβόλιο;



Η εβδομάδα που διανύουμε (19 έως 25 Ιανουαρίου) είναι αφιερωμένη, όπως και τα δύο προηγούμενα έτη, σε εκδηλώσεις πρόληψης του Καρκίνου του Τραχήλου (European Cervical Cancer Prevention Week). Με αφορμή το γεγονός αυτό, προσπαθούμε να δώσουμε απάντηση σε πολλά από τα ερωτήματα που σου έχουν γεννηθεί σχετικά με τον ΗPV και την χρησιμότητα που έχει ο προληπτικός εμβολιασμός εναντίον του.

Ο ιός HPV με μια ματιά

1. Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων ή ΗΡV είναι η κύρια αιτία εμφάνισης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

2. Περίπου 600 γυναίκες στην Ελλάδα προσβάλλονται κάθε χρόνο από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ενώ 250 χάνουν τη ζωή τους.

3. Ο HPV μεταδίδεται με την επαφή με το δέρμα και πιο συχνά μέσω της σεξουαλικής δραστηριότητας αλλά και με την ανταλλαγή κολπικών ή σπερματικών υγρών κατά τη συνουσία ή τα προκαταρκτικά.

4. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν δύο εμβόλια εναντίον του HPV. Το τετραδύναμο, που παρέχει προστασία έναντι των τύπων 6, 11, 16 και 18, και το διδύναμο, που παρέχει προστασία έναντι των τύπων 16 και 18. Τα εμβόλια χορηγούνται σε 3 δόσεις σε διάστημα 6 μηνών.
Αν έχεις κόρες, φρόντισε να τις εμβολιάσεις

5. Ο εμβολιασμός δεν αντικαθιστά την εξέταση Παπανικολάου.

6. Χορηγείται δωρεάν από τα ασφαλιστικά ταμεία για τον εμβολιασμό γυναικών ηλικίας 12-26 ετών.

7. Σε ολόκληρο τον κόσμο εμφανίζονται κάθε χρόνο 470.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και 230.000 γυναίκες πεθαίνουν ετησίως από την ασθένεια αυτή. Είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου γυναικών από καρκίνο στον κόσμο. Στην Ευρώπη περίπου 30.000 γυναίκες εμφανίζουν κάθε χρόνο καρκίνο τραχήλου μήτρας και τουλάχιστον 15.000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από την νόσο αυτή. Με άλλα λόγια, 3 γυναίκες κάθε ώρα χάνουν την ζωή τους στην Ευρώπη από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, δηλαδή από μία νόσο που είναι δυνατό να προληφθεί σχεδόν 100%.

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

Γιατί επιμένουν οι ειδικοί ότι ο συγκεκριμένος εμβολιασμός είναι καλύτερα να χορηγείται στα κορίτσια από την εφηβική ή και την προεφηβική ακόμη ηλικία;

Ο σημαντικότερος λόγος είναι γιατί το κορίτσι δεν έχει ακόμη αρχίσει τη σεξουαλική του δραστηριότητα, επομένως και την έκθεσή του στο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο ιό HPV, που είναι η κύρια αιτία του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Επιπλέον, ο εμβολιασμός στις μικρές ηλικίες αποδεικνύεται αποτελεσματικότερος απ ό,τι στις μεγαλύτερες, γιατί ανταποκρίνεται καλύτερα στο «παρθένο» ανοσοποιητικό σύστημα. Ωστόσο, και τα δύο εμβόλια που υπάρχουν σήμερα για το σκοπό αυτό μπορούν να χορηγηθούν άνετα και σε ενήλικες γυναίκες έως 26 ετών, που έχουν ήδη ξεκινήσει τις σεξουαλικές επαφές τους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται κλινικές μελέτες εμβολιασμού και σε νεαρούς άντρες καθώς και σε αγόρια προεφηβικής ηλικίας 9-15 ετών.

Δεν υπάρχει επιβάρυνση του οργανισμού από τον εμβολιασμό σε τόσο μικρές ηλικίες;

Καμία επιβάρυνση. Ακόμη όμως κι αν μετρούσαμε την επιβάρυνση απ όλα τα εμβόλια που γίνονται στα παιδιά, αυτά στο σύνολό τους θα «απασχολούσαν» μόνο το 0,1% του ανοσοποιητικού συστήματος.

Στα τρία περίπου χρόνια που κυκλοφορούν τα δύο εμβόλια κατά του καρκίνου του τραχήλου έχουν ακουστεί διάφορες παρενέργειες, που έχουν κάνει τους γονείς επιφυλακτικούς. Πολλοί αναρωτιούνται μήπως πρέπει να αναβάλουν τον εμβολιασμό, ώστε να υπάρξουν περισσότερες έρευνες σχετικά με την ασφάλειά τους.

Οι κλινικές δοκιμές σε χιλιάδες γυναίκες έχουν δείξει πως το εμβόλιο δεν προκαλεί παρενέργειες πέραν κάποιων τοπικών ερεθισμών και ελαφρού πυρετού (συμπτώματα με τα οποία συνδέονται όλα τα εμβόλια). Η ασφάλεια όπως και η ανοσογονικότητα έχουν μελετηθεί και σε εφήβους των δύο φύλων ηλικίας 9-15 ετών. Πέρα όμως από το κλινικό πρόγραμμα ανάπτυξης του εμβολίου, τα εμβόλια διαθέτουν σήμερα κλινική εμπειρία από εκατομμύρια δόσεις που έχουν χορηγηθεί μέχρι στιγμής σε όλο τον κόσμο. Και εδώ πρέπει να τονιστεί ότι η αναφορά μιας ανεπιθύμητης ενέργειας δεν σημαίνει ότι υπάρχει αιτιολογική σχέση μεταξύ του εμβολίου και αυτής της ανεπιθύμητης ενέργειας, καθώς η χρονική συσχέτιση μπορεί να είναι συμπτωματική. Το ποσοστό σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών που καταγράφονται μετά τη χορήγηση των άλλων εμβολίων (συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων του βρεφικού εμβολιασμού) είναι το διπλάσιο από το ποσοστό που καταγράφηκε μετά τη χορήγηση των δυο συγκεκριμένων εμβολίων.

Πόσο διάστημα απαιτείται προκειμένου να αναπτυχθούν αντισώματα;

Απαιτούνται περίπου 3 εβδομάδες μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης για την ανάπτυξη αντισωμάτων, 2 εβδομάδες μετά τη χορήγηση της δεύτερης και περίπου 5 ημέρες μετά τη χορήγηση της τρίτης. Ένα κορίτσι μπορεί να ξεκινήσει σεξουαλικές επαφές περίπου ένα μήνα μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζει ότι το ποσοστό προστασίας αυξάνεται μόνο ως ένα βαθμό μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης. Ασφαλές θεωρείται το διάστημα για την έναρξη των σεξουαλικών επαφών μετά και τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Με ποιο σκεπτικό θα εμβολιάζονται τα αγόρια;

Η λογική του εμβολιασμού των αγοριών βασίζεται στα επιπρόσθετα οφέλη για τις γυναίκες αλλά και στα άμεσα οφέλη για τους άντρες. Άλλωστε, οι άντρες είναι αυτοί που μεταδίδουν την HPV λοίμωξη στο άλλο φύλο.

Με αφορμή την επόμενη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης,αφιέρωσε πέντε λεπτά από το χρόνο σου και επισκέψου το γυναικολόγο. Θα σου λύσει όλες τις απορίες σου σχετικά με τον HPV, τον εμβολιασμό και θα κάνεις και εκείνο το τεστ ΠΑΠ που έχεις αμελήσει.

το κείμενο είναι απο το site http://www.womenonly.gr