CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Ένας διαφορετικός '"αιματοκρήτης"

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Δωρητών Οργάνων Σώματος («Αιματοκρήτης») είναι ένα νομικά αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό σωματείο που λειτουργεί στην Κρήτη εδώ και 25 περίπου χρόνια. Πρωταρχικός σκοπός του Συλλόγου υπήρξε η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην ιδέα της δωρεάς ιστών και οργάνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται πλέον ενεργά και με τη διάδοση ιδεών όπως η εθελοντική αιμοδοσία, η δωρεά μυελού των οστών και η δωρεά ομφαλοπλακουντιακού αίματος. Βασικοί άξονες δράσης είναι η διοργάνωση τακτικών αιμοδοσιών, η πραγματοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων, η δημιουργία και διανομή έντυπου υλικού και η με διάφορες ενέργειες ευαισθητοποίησης προαγωγή των ανωτέρω θεσμών.

Όραμα των μελών του συλλόγου είναι να υπάρξει μια μέρα που, κανένας δε θα ψάχνει για αίμα, κανένας δε θα αναζητά συμβατό δότη μυελού των οστών, κανένας δε θα περιμένει μόσχευμα σε λίστες αναμονής. Επειδή απλά θα υπάρχει επάρκεια: Επάρκεια σε αίμα, επάρκεια σε ιστούς, επάρκεια σε όργανα… ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΑ….
Στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Μιχαήλ Σηφάκη 15, Ηράκλειο Κρήτης, Τηλέφωνο:2810239773,Emai:aimatocritis@hotmail.com, Ομάδα στο facebook

Η 9 Μαρίου 2009 έχει οριστεί Πανελλήνια Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ημέρα αφιερωμένη στη μνήμη του Ηλία Πολίτη. Μέλη του συλλόγου ¨Αιματοκρήτης" θα βρίσκονται στο κέντρο του Ηρακλείου (πλατεία Ελευθερίας) για να ενημερώσουν, να διανείμουν πληροφοριακό υλικό και να ευαισθητοποιήσουν για το θέσμό της εθελοντικής προσφοράς αίματος.

H 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ηλία Πολίτη. Ο Ηλίας Πολίτης γεννήθηκε στη Κέρκυρα το 1916. Ήταν Ιδρυτής και Διευθυντής του περιφερειακού Κέντρου Αιμοδοσίας και Παραγώγων Πλάσματος του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά. Έδωσε τον εαυτό του για να οργανωθεί και να εξελιχθεί η εθελοντική αιμοδοσία. Εκείνος πρώτος ανέλαβε την προσπάθεια παρασκευής παραγώγων αίματος, αφιερώνοντας ολοκληρωτικά την επιστημονική του προσπάθεια και αναλώνοντας κυριολεκτικά τη ζωή του. Ο ξαφνικός χαμός του το Μάρτη του 1976 την ώρα του καθήκοντος ήταν μια πραγματική απώλεια.

Η 9 Μαρτίου είναι μια αφορμή να αναλογιστούμε πως οφείλουμε να βοηθήσουμε όλοι για να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

5 πέταλα έπεσαν:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

EΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΖΩΕΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Kρατάω μια φράση:
Μακάρι να έρθει μια μέρα, που θα υπάρχει επάρκεια σε ανθρωπιά!!!

Unknown είπε...

μπράβο ράνια μπράβο δίνω συχνά αίμα..για τον κ.πολίτη είχα ακούσει μεγάλη απώλεια θα είχε λύσει πολλα προβλήματα....
νάσαι καλά

eirini είπε...

Καταρχάς συγχαρητήρια για την ανάρτησή σου! Δεν φοβάμαι καθόλου τις βελόνες αλλά δυστυχώς είμαι από τους άτυχους που λόγω στίγματος μεσογειακής αναιμίας δεν μπορώ να δώσω αίμα. Ο άνδρας μου όμως είναι αιμοδότης τακτικότατος και δεν φτάνει αυτό, έχει και μένα που συνΈχεια του το υπενθυμίζω και κάθε τρίμηνο είναι εκεί! μακάρι να μπορούσα να δώσω! Αφού όμως δεν μπορώ αυτό είμαι δωρητής οργάνων... αυτό όλοι μπορούμε να το κάνουμε!

ELENI είπε...

EINAI ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ...ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ