CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009


4η Φλεβάρη: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου


Η τέταρτη ημέρα του Φεβρουαρίου, η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στον αγώνα κατά του Καρκίνου. Αν και τα είδη της ασθένειας είναι πολλά υπάρχουν μερικά απλά μέτρα που μπορείς να πάρεις, για να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιου καρκίνου. Άλλαξε συνήθειες και διατροφή και άσε τη ζωή να νικήσει τον καρκίνο.
Μην ξεχνάς την σημασία που έχει η πρόληψη: σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα τουΠαγκόσμιου Οργανισμού Υγείας,το 1/3 των καρκίνων μπορεί να προληφθεί.

Πες ναι σε φρούτα και λαχανικα!!!!










1. Παρατήρησε οποιαδήποτε σημαντική μεταβολή βάρους που μπορεί να έχεις.. Οι πάσχοντες από καρκίνο αντιμετωπίζουν συχνά απώλεια κιλών σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

2. Τσέκαρε την θερμοκρασία του σώματος. Ο υψηλός πυρετός χωρίς κάποιο εμφανές αίτιο είναι σημάδι ολιγωρίας του ανοσοποιητικού συστήματος..

3. Μην παραμελείς τον εαυτό σου ειδικά όταν αισθάνεσαι έντονη κόπωση και απώλεια ενέργειας χωρίς να κουράζεσαι πραγματικά πολύ.

Εξετάσου τακτικά και μην υποβαθμίζεις τους πόνους που μπορεί να νιώσεις σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τι μπορείς να αλλάξεις στον καθημερινό τρόπο ζωής σου:

1.Κατανάλωσε πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών και 3 μερίδες δημητριακών ολικής άλεσης καθημερινά.
Παράλληλα, μείωσε την κατανάλωση τυποποιημένων τροφών και τροφών γεμάτων συντηρητικά. Ανάμεσα στα φρούτα και λαχανικά, προτίμησε εκείνα που έχουν πιο έντονο χρώμα γιατί είναι πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία.

2. Διατήρησε ένα υγιές βάρος. Αθλήσου για 30 λεπτά τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα. Χρησιμοποίησε τις σκάλες και απόφυγε την χρήση ανελκυστήρα. Η άσκηση βοηθά στην διατήρηση του ιδανικού βάρους και ελέγχει τις ορμόνες που συνδέονται με την εμφάνιση όγκων.

3. Προφυλάξου από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, ειδικά αν είσαι ανοιχτόχρωμη. Μόνο έτσι θα μειώσεις τον κίνδυνο εμφάνισης ενός συχνού τύπου καρκίνου, αυτού του δέρματος. Μην περιμένεις το καλοκαίρι για να χρησιμοποιήσεις αντηλιακό γαλάκτωμα.

4. Επισκέψου τον γιατρό κάθε χρόνο για μια τυπική παθολογική και αιματολογική εξέταση. Ειδικά αν υπάρχει οικογενειακό ή προσωπικό ιστορικό καρκίνου, αύξησε τις προληπτικές επισκέψεις στον γιατρό.

5. Κόψε το κάπνισμα σήμερα κιόλας. Μόνο έτσι θα μειώσεις τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των πνευμόνων για εσένα και τους γύρω σου. Ταυτόχρονα , μείωσε την κατανάλωση αλκοόλ γιατί η υπερβολική λήψη συνδέεται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου και του μαστού.

το κείμενο είναι απο το site www.womenonly.gr

5 πέταλα έπεσαν:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μπράβο Ράνια, πάντα είναι πολύ ενδιαφέροντα όλα όσα μας λες για τη υγεία μας!!
Και φυσικά ολόσωστα τα μέτρα που αναφέρεις και που δεν πρέπει να αγνοούμε καθόλου.

Ασχετο! Στείλε μου στο μέιλ του blog μας το link με το profile σου στο facebook όποτε μπορέσεις.

Mary Nastakou είπε...

Πάντα ενδιαφέροντα και πολύ χρήσιμα. Σ΄ευχαριστούμε!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

MΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕ.

Unknown είπε...

πολύ καλή και ενημερωτική ανάρτηση.....
να εχουμε όλοι μας καλή υγεία..όλοι μας

eirini είπε...

Με τρομάζει το θέμα του καρκίνου...
Ράνια μου πολύ καλή ανάρτηση!
Φιλάκια πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!