CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

"το νησί" σε τηλεοπτική σειρά


"Το νησί" είναι ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο της βρετανίδας συγγραφέος Β. Χίσλοπ, που διαδραματίζεται στον τόπο μας, στο νησάκι Σπιναλόγγα, στο χωριό πλάκα και στον Άγιο Νικόλαο. Το βιβλίο αναφέρεται στη συγκινητική ιστορία κάποιων ασθενών με λέπρα που ζούσαν απομονωμένοι στο νησάκι, όπως πράγματι συνέβαινε μέχρι το 1952. Το βιβλίο είναι πολύ επιτυχημένο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό και πρόσφατα αποφασίστηκε να γυριστεί σε τηλεοπτική σειρά για τον τηλεοπτικό σταθμό mega. Δυστυχώς όμως οι περισσότερες σκηνές θα γυριστούν στα Χανιά και όχι στον τόπο μας, κυρίως για οικονομικούς λόγους. Αυτό είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη αφού θα χαθεί η δυνατοτητα επιπρόσθετης προβολής του τόσο όμορφου τόπου μας. Στην μετατροπή του βιβλίου σε σενάριο έχει αναμειχθεί και η πολύ επιτυχημένη σεναριογράφος Μιρέλα Παπαοικονόμου, για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ακούγονται πολλά γνωστά ονόματα και όλοι περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε το αποτέλεσμα.

9 πέταλα έπεσαν:

Αγνή είπε...

το βιβλίο ήταν τέλειο πάντως!!τώρα διαβάζω το γυρισμό, από την ίδια συγγραφέα και δεν το βρίσκω τόσο καλό! Ίσως με επηρεάζει η αγάπη που έχω στην Κρήτη, γιατί μένουν στα Χανιά πολύ αγαπήμενα πρόσωπα!!

evi είπε...

όπως και να έχει θα είναι ενδιαφερουσα σειρά πιστεύω και η Μιρέλλα Παπαοικονομου είναι εγγύηση βάσει των προηγούμενων σηριαλ που έχει κάνει. Το περιμένουμε!

τετραγωνος κυκλος είπε...

Σημασία έχει πως ο κόσμος θα δει από την οθόνη του την Κρήτη! Περιμένουμε λοιπόν!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Ρανια χαρηκα που βρεθηκαμε αν κει εχουμε αρκετη διαφορα ηλικιας εχουμε ενα κοινο την κρητη μας και μαλιστα ρεθυμνο,ωραια αναρτηση, εχω διαβασει το νησι μεσα σε μια νυχτα που λενε και τωρα διαβαζω το καινουργιος της τον γυρισμο, μεχρι στιγμης καλα παει.Φιλια ελευθερια

Ράνια είπε...

@Αγνή και εγώ έχω αρχίσει να διαβάζω τον γυρισμό όμως δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη για αυτό το βιβλίο σίγουρα όμως δεν θα είναι το ίδιο τέλειο όσο το νησι!!!

@Evi και εγώ πιστεύω πως η Μιρέλλα Παπαοικονόμου είναι εγγύηση στα σήριαλ και το περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία!!!

@Τετράγωνε κύκλε το καλό είναι ότι θα δούν όλοι και θα γνωρίσουν την πανέμορφη Κρήτη μας όμως το παράπονο μου είναι ότι θεωρώ πως θα έπρεπε να γυριστούν και κάποιες σκηνές και ατον Άγιο Νικόλαο, σίγουρα θα δείξουν την Σπιναλόγκα γιάτι όμως όχι και τον Άγιο Νικόλαο!!δεν ξέρουμε όμως δυστυχώς έτσι φημολογείται!!!περιμένουμε...

@Ελευθερία καλώς σε βρήκα και ελπίζω να τα λέμε συχνά!!Πολλά φιλία

Unknown είπε...

Οπου και να γυριστούν οι σκηνές της νέας σειράς το ίδιο κάνει....η Κρήτη δεν έχει ανάγκη προβολής είναι πλέον ξακούστη εκτός απο όμορφη για την περιοχή μάλιστα του Λασηθιού ε....όνειρο απατυλό....αν πάς και απο την κάτω μεριά λιβυκού.....ε....τα βλέπεις όλα...εχει όμως αναγκη αναβαθμισης υπηρεσιών.....νάσαι καλά

γυάλινο δάκρυ είπε...

Δυστυχώς όμως συνήθως οι ταινίες και οι σειρές δεν αρκούν να αποδώσουν το μεγαλείο ενός βιβλίου.. Κι εκεί το "μια εικόνα = χίλιες λέξεις" παύει να ισχύει.. Θα δούμε..
Καλό βράδυ!

Sophia Kollia είπε...

Καλησπέρα,
πέρασα να σε δώ και να σε ευχαριστήσω και για την επίσκεψη στο μπλόγκ μου, και που με έβαλες στους αναγνώστες.
Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται το βιβλίο και σίγουρα θα το δούμε με ενδιαφέρον.
καλή Κυριακή

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα κ από μένα οι τελευταίες σελίδες του γυρισμού κρύβουν ολη τη μαγεία και αποζημιώνουν τον αναγνώστη για το λίγο κουραστικό προυγούμενο μέρος..δεν είναι σε καμία περίπτωση όμως σα το νησί!! ανυπομονώ επίσης να το δω στη τηλεόρασή μου!!